Hoe kunnen zorgorganisaties de realisatie van hun zorgdoelstellingen versnellen, door inzet van slimme ICT?

Hoe kunnen zorgorganisaties de realisatie van hun zorgdoelstellingen versnellen, door inzet van slimme ICT?

Inhoud onderzoek

Technologie kan een wezenlijke bijdrage leveren om de werkdruk te verlagen en de kwaliteit van de zorg te verhogen. Innovatieve technologieën zoals val- en dwaaldetectie, videobellen met artsen en het gebruik van robots, zorgen voor meer aandacht voor patiënten en cliënten, dragen bij aan positieve resultaten en maken het werk voor zorgmedewerkers makkelijker.

Dat is goed nieuws, want de werkdruk in de sector zorg en welzijn is al hoger in vergelijking met andere branches. Met de verwachting dat de vergrijzing gaat verdubbelen en de zorgvragen alleen maar complexer worden, komt de zorg nog verder onder druk te staan.

Om deze innovatieve technologieën te kunnen realiseren, is een digitale transformatie nodig. Om inzicht te krijgen in dit onderwerp verricht PQR een exploratief benchmarkonderzoek, waarbij de focus ligt op de vraag: welke stappen kunnen zorgorganisaties zetten om hun doelstellingen te halen of zelfs een versnelling aan te brengen in hun roadmap?

De visies van IT-managers, directeuren bedrijfsvoering en de Raad van Bestuur

Daarbij wordt dit onderzoek uitgezet onder IT-managers, directeuren bedrijfsvoering en bestuursleden van de Raad van Bestuur van zorginstellingen, met als doel om de verschillen tussen de visies van de IT-managers en het Bestuur scherp te krijgen en deze dichter bij elkaar te brengen.

Om de hoofdvraag ‘Hoe kunnen zorgorganisaties de realisatie van hun zorgdoelstellingen versnellen, door inzet van slimme ICT?’ te beantwoorden, bekijken we hoe IT-managers en bestuursleden hun rol zien, hoe de samenwerking verloopt en of hun doelstellingen (roadmap) versneld kunnen worden (hoofdstuk 1). In het tweede hoofdstuk blikken we naar de toekomst. Welke innovaties zijn relevant voor uw organisatie, of zijn wellicht al in gebruik? Veel innovaties zijn digitaal georiënteerd en daarom kijken we tot slot naar de status van de huidige ICT en de roadmap.

De aanpak van andere zorginstellingen

Deelname aan dit onderzoek geeft u niet alleen inzicht in de verschillen en overeenkomsten in de zienswijze van IT-managers, directeuren bedrijfsvoering en bestuursleden van de Raad van Bestuur, maar toont ook aan waar andere zorgorganisaties staan op het gebied van de digitale transformatie en biedt het inspiratie om de eigen innovatieprocessen te versnellen.

Onderwerpen in het onderzoek

  • Welke initiatieven zijn reeds ondernomen om het werk van zorgmedewerkers te vereenvoudigen?
  • De status van de ICT-infrastructuur; kunnen nieuwe ontwikkelingen worden gerealiseerd?
  • Hebben de IT-afdeling en de Raad van Bestuur dezelfde visie op innovaties?
  • Hoe worden nieuwe tools ontvangen door de zorgmedewerkers?
Voordelen bij deelname

Persoonlijke afspraak

U krijgt een persoonlijke presentatie van het benchmark rapport door onze specialist via videocall of bij u op locatie.

Vergelijk uzelf met uw omgeving

De specialist overhandigt het benchmark rapport met uw antwoorden en de antwoorden van uw peers.

Periodieke updates

Indien gewenst krijgt u van ons periodieke updates over de resultaten uit ons benchmark onderzoek toegestuurd.

Persoonlijk benchmark rapport

Bij deelname aan de online enquête, ontvangt u van ons het benchmarkrapport waarmee u zich gemakkelijk kunt vergelijken met andere geanonimiseerde deelnemers.

Het benchmark rapport wordt door middel van een persoonlijke afspraak aan u gepresenteerd en besproken door onze specialist. Het invullen van deze vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten. Met deze resultaten kunnen we uw rapport samenstellen.

Deel dit onderzoek

Powered by:

nl_NL_formalNederlands (Formeel)