Welke beslissingen nemen organisaties op het gebied van cybersecurity, nu en in de toekomst?

Welke beslissingen nemen organisaties op het gebied van cybersecurity, nu en in de toekomst?

Contenuto della ricerca

Digitale processen zijn de spil van organisaties, van personen, van onze maatschappij. Zonder kunnen we niet meer functioneren. Digitale processen worden echter bedreigd door een toenemend aantal cyberaanvallen. Deze aanvallen kunnen grote gevolgen hebben en in de helft van de incidenten gaat dit gepaard met aanzienlijke kosten[1].

COVID-19 heeft de digitalisering van processen in een stroomversnelling gebracht, met een vergroting van het aanvalsoppervlak door onder andere Cloud-adoptie en op grote schaal thuiswerken tot gevolg. Dit vormt de ultieme voedingsbodem voor cybercriminelen, die phishing- en malware-campagnes uitvoeren met een COVID-19 thema. Ook in de toekomst blijven actoren wereldwijde gebeurtenissen aangrijpen om cyberaanvallen uit te voeren. De digitale dreiging heeft daarmee een permanent karakter gekregen[2].

[1] CBS – Cybersecuritymonitor 2020
[2] Cybersecuritybeeld Nederland CSBN 2021
Dit feit brengt diverse vraagstukken met zich mee, zoals; wat zijn momenteel de uitdagingen op het gebied van cybersecurity? Hoe kunnen we het detectiegemiddelde van 200 dagen reduceren? Hoe hoog is de werkdruk voor cybersecurityteams? En welke (toekomstige) ontwikkelingen kunnen een bijdrage leveren aan de verhoging van het inzicht en het verkorten van de ‘Time to Mitigate’?

Om inzicht te krijgen in dergelijke vraagstukken verricht Conscia een exploratief benchmarkonderzoek. Dit onderzoek richt zich op de vraag: Welke beslissingen nemen organisaties op het gebied van cybersecurity, nu en in de toekomst?

Deelname aan dit onderzoek geeft u inzicht in waar uw organisatie staat op het gebied van cybersecurity, welke ontwikkelingen kansen bieden voor uw cybersecurity aanpak in de toekomst en hoe uw collega-managers omgaan met cybersecurity.

Argomenti di ricerca

  • Wat zijn momenteel de uitdagingen op het gebied van cybersecurity?
  • Hoe kunnen we het detectiegemiddelde van 200 dagen reduceren?
  • Hoe hoog is de werkdruk voor cybersecurityteams?
  • Welke (toekomstige) ontwikkelingen kunnen een bijdrage leveren aan de verhoging van het inzicht en het verkorten van de ‘Time to Mitigate’?
Vantaggi della partecipazione

Appuntamento personale

Riceverete una presentazione personale del rapporto di benchmark da parte del nostro specialista tramite videochiamata o presso la vostra sede.

Confrontarsi con l'ambiente circostante

Lo specialista consegna il rapporto di benchmark con le vostre risposte e quelle dei vostri colleghi.

Aggiornamenti periodici

Se necessario, vi invieremo aggiornamenti periodici sui risultati della nostra indagine di benchmark.

Rapporto di benchmark personale

Dopo aver partecipato al sondaggio online, riceverete da noi il rapporto di benchmark che vi permetterà di confrontarvi facilmente con altri partecipanti anonimizzati.

Il rapporto di benchmark viene presentato e discusso dal nostro specialista in un appuntamento personale. La compilazione del questionario richiede circa 15 minuti. Con i risultati ottenuti, possiamo redigere il vostro rapporto.

Condividi questa ricerca

Alimentato da:

it_ITItaliano