Welke beslissingen nemen organisaties op het gebied van cybersecurity, nu en in de toekomst?

Welke beslissingen nemen organisaties op het gebied van cybersecurity, nu en in de toekomst?

Inhalt der Forschung

Digitale processen zijn de spil van organisaties, van personen, van onze maatschappij. Zonder kunnen we niet meer functioneren. Digitale processen worden echter bedreigd door een toenemend aantal cyberaanvallen. Deze aanvallen kunnen grote gevolgen hebben en in de helft van de incidenten gaat dit gepaard met aanzienlijke kosten[1].

COVID-19 heeft de digitalisering van processen in een stroomversnelling gebracht, met een vergroting van het aanvalsoppervlak door onder andere Cloud-adoptie en op grote schaal thuiswerken tot gevolg. Dit vormt de ultieme voedingsbodem voor cybercriminelen, die phishing- en malware-campagnes uitvoeren met een COVID-19 thema. Ook in de toekomst blijven actoren wereldwijde gebeurtenissen aangrijpen om cyberaanvallen uit te voeren. De digitale dreiging heeft daarmee een permanent karakter gekregen[2].

[1] CBS – Cybersecuritymonitor 2020
[2] Cybersecuritybeeld Nederland CSBN 2021
Dit feit brengt diverse vraagstukken met zich mee, zoals; wat zijn momenteel de uitdagingen op het gebied van cybersecurity? Hoe kunnen we het detectiegemiddelde van 200 dagen reduceren? Hoe hoog is de werkdruk voor cybersecurityteams? En welke (toekomstige) ontwikkelingen kunnen een bijdrage leveren aan de verhoging van het inzicht en het verkorten van de ‘Time to Mitigate’?

Om inzicht te krijgen in dergelijke vraagstukken verricht Conscia een exploratief benchmarkonderzoek. Dit onderzoek richt zich op de vraag: Welke beslissingen nemen organisaties op het gebied van cybersecurity, nu en in de toekomst?

Deelname aan dit onderzoek geeft u inzicht in waar uw organisatie staat op het gebied van cybersecurity, welke ontwikkelingen kansen bieden voor uw cybersecurity aanpak in de toekomst en hoe uw collega-managers omgaan met cybersecurity.

Forschungsthemen

  • Wat zijn momenteel de uitdagingen op het gebied van cybersecurity?
  • Hoe kunnen we het detectiegemiddelde van 200 dagen reduceren?
  • Hoe hoog is de werkdruk voor cybersecurityteams?
  • Welke (toekomstige) ontwikkelingen kunnen een bijdrage leveren aan de verhoging van het inzicht en het verkorten van de ‘Time to Mitigate’?
Vorteile der Teilnahme

Persönlicher Termin

Sie erhalten eine persönliche Präsentation des Benchmark-Berichts durch unseren Spezialisten per Videoanruf oder bei Ihnen vor Ort.

Vergleichen Sie sich mit Ihren Wettbewerbern

Der Spezialist händigt Ihnen den Benchmark-Bericht mit Ihren Antworten und den Antworten Ihrer Wettbewerbern aus.

Regelmäßige Aktualisierungen

Auf Wunsch senden wir Ihnen in regelmäßigen Abständen aktuelle Informationen über die Ergebnisse unserer Benchmark-Umfrage.

Persönlicher Benchmark-Bericht

Nach der Teilnahme an der Online-Umfrage erhalten Sie von uns den Benchmark-Bericht, mit dem Sie sich leicht mit anderen anonymisierten Teilnehmern vergleichen können.

Der Benchmark-Bericht wird Ihnen bei einem persönlichen Termin von unserem Spezialisten vorgestellt und besprochen. Das Ausfüllen dieses Fragebogens dauert etwa 15 Minuten. Mit diesen Ergebnissen können wir Ihren Bericht erstellen.

Diese Forschung teilen

Angetrieben durch:

de_DEDeutsch