Digitalisatie in de zorg: alles (bijna) op orde of een utopie?

Digitalisatie in de zorg: alles (bijna) op orde of een utopie?

Inhoud onderzoek

In een ideale wereld vormt de digitalisatie een verlengstuk van de zorgverlener. Het werk wordt makkelijker, de patiënt krijgt betere zorg en er is niets dat deze situatie bedreigt. Kijkende naar het huidige zorgstelsel is het de vraag of we dit ideaalbeeld ooit gaan bereiken. De zorg staat flink onder druk en daarmee ook het beheer van de IT-infrastructuur.

De continuïteit van de dienstverlening en de bescherming van persoonsgegevens zijn de belangrijkste zaken in de zorgsector. Beide drijven op ICT. Om dit in goede banen te leiden zijn facetten, zoals het goed aanhaken van nieuw personeel, noodzakelijk. Iedere medewerker dient afgepaste rechten te krijgen, maar wil tegelijkertijd wel een eigen device mee kunnen nemen.

Daarnaast worstelen zorginstellingen met de eisen die gesteld worden in de NTA 7516 en NEN 7510. Hoewel de NTA 7516 juist de oplossing moet bieden voor het maken van afspraken over ad-hoc communicatie, zoals e-mail en chat applicaties, is het niet gemakkelijk om als zorginstantie te voldoen aan de eisen. Het heikele punt is namelijk dat softwareleveranciers zelf mogen bepalen op welke eisen zij zich laten certificeren. Terwijl de zorgorganisaties ervoor moeten zorgen dat zij volledig aan alle eisen voldoen.

Kortom: ICT-beveiliging is onlosmakelijk verbonden met de zorg. Mogelijk biedt het verplaatsen van een on-premise omgeving naar de cloud de oplossing voor meerdere uitdagingen, maar voelt de zorgsector de noodzaak van een transitie naar de cloud? Al deze zaken tellen mee wanneer we de vraag stellen of we het ideaalbeeld ooit gaan bereiken in de zorg. Om deze vraag te beantwoorden, voert SoftwareONE een benchmarkonderzoek uit, waarbij we alle mogelijke facetten aanstippen.

Niet alleen kijken we naar de huidige status op het gebied van de NTA 7516 en het huidige IT-beheer in de zorg op het gebied van beveiliging, licenties, adoptie en innovatie, maar ook naar het beeld dat zorginstanties hebben van de toekomst. Op die manier beantwoorden we de hoofdvraag Digitalisatie in de zorg: alles (bijna) op orde of een utopie?

Deelname aan dit onderzoek geeft u inzicht in de aanpak en status van de NTA 7516 en de digitale transformatie van andere zorgorganisaties én het biedt inspiratie om de eigen innovatieprocessen te versnellen.

Onderwerpen in het onderzoek

  • Hoe zorgorganisaties voldoen aan de NTA 7516 eisen
  • Inzicht en grip op de software licentiekosten
  • De ontwikkeling van IT-vaardigheden en adoptie bij zorgmedewerkers
  • Welke maatregelen zorgorganisaties hebben genomen om datalekken te voorkomen
  • Waar de zorg staat in haar reis naar de cloud
Voordelen bij deelname

Persoonlijke afspraak

U krijgt een persoonlijke presentatie van het benchmark rapport door onze specialist via videocall of bij u op locatie.

Vergelijk uzelf met uw omgeving

De specialist overhandigt het benchmark rapport met uw antwoorden en de antwoorden van uw peers.

Periodieke updates

Indien gewenst krijgt u van ons periodieke updates over de resultaten uit ons benchmark onderzoek toegestuurd.

Persoonlijk benchmark rapport

Bij deelname aan de online enquête, ontvangt u van ons het benchmarkrapport waarmee u zich gemakkelijk kunt vergelijken met andere geanonimiseerde deelnemers.

Het benchmark rapport wordt door middel van een persoonlijke afspraak aan u gepresenteerd en besproken door onze specialist. Het invullen van deze vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten. Met deze resultaten kunnen we uw rapport samenstellen.

Deel dit onderzoek

Powered by:

nl_NL_formalNederlands (Formeel)